spachtelputz

Omschrijving:
Duurzame, decoratieve sierpleister met regelmatige en egale korrelstructuur, op basis van kunstharsdispersie. Goede verwerkingseigenschappen, ademend en stootvast. Voor binnen.

Toepassing:
Als decoratieve eindlaag op alle glad en vlak gezette oppervlakken. Geschikte ondergronden zijn bijvoorbeeld: beton, baksteen, cement- en pleisterwerk, bestaande verflagen, gipsplaat, fijn schuurwerk, etc.

Eigenschappen:
– Duurzaam
– Slag- en stootvast
– Eenvoudig verwerkbaar
– Uitstekende hechting
– Ademend
– Eenvoudig overschilderbaar

Kleur:
Wit en in lichte kleuren van het SPS Color Service kleurmengsysteem. Voor een optimale dekking van de eindlaag, gebruikt u een  Voorkwarts in een kleur die is afgestemd op de kleur van de eindlaag.

Verwerking:
Vooraf emmers onderling vermengen in een kuip en goed mixen voor gebruik. Eventueel verdunnen met max. 5% water. Gelijkmatig op korreldikte aanbrengen met een RVS spaan. Daarna met een kunststof spaan structureren met een draaiende beweging tot een vlakke, regelmatige korrelstructuur ontstaat. Tijdens het structureren, overtollig slib aan de kunststof spaan regelmatig verwijderen. Dit product kan ook worden verspoten met bijvoorbeeld een trechterpistool, wormpomp of andere geschikte spuitapparatuur. Hierdoor ontstaat een grove/ ruwere structuur. Kies bij het verspuiten van textuur materialen als sierpleisters altijd de juiste nozzle opening: tenminste 3x maximale korrelgrootte.

Verbruik:
1 mm Extra fijn: ca. 2,1 kg/m²
1,2 mm: ca 2,5 kg/m²
1,5 mm Fijn: ca. 3 kg/m²
2 mm Middel: ca. 4 kg/m²

Het opgegeven rendement is theoretisch. Het werkelijke verbruik is afhankelijk van de aard en de structuur van de ondergrond en de verwerkingsmethode.

Droogtijd bij 23°C. en rel. vochtigheid 65%:
Droog na ca. 6 uur. Uitgehard na enkele dagen, Variaties in temperatuur, luchtvochtigheid enz. beïnvloeden de droogtijd.

SYSTEMEN

Algemeen:
De ondergrond dient glad en vlak te zijn. De ondergrond dient bovendien draagkrachtig, volledig afgebonden, schoon, droog, stof- en vetvrij te zijn. Scheuren en barsten repareren. Loszittende en onstabiele lagen verwijderen en/of herstellen.

Nieuwe, onbehandelde ondergronden
– Sterk zuigende ondergronden geheel voorbehandelen met Voorkwarts.
– Stabiele draagkrachtige ondergrond voorstrijken met Voorkwarts.