struktuurputz

Omschrijving:
Duurzame, uitstekend hechtende, decoratieve sierpleister met schorseffect, op basis van kunstharsdispersie. Uitstekende verwerkingseigenschappen, ademend, slag- en stootvast. Voor binnen.

Toepassing:
Geschikte ondergronden zijn bijvoorbeeld alle glad en vlak gezette oppervlakken zoals: beton, baksteen, cement- en pleisterwerk, bestaande verflagen, gipsplaat, fijn schuurwerk, etc.

Eigenschappen:
– Duurzaam
– Slag- en stootvast
– Gemakkelijk te verwerken
– Uitstekende hechting
– Ademend
– Eenvoudig overschilderbaar

Kleur:
Wit en in lichte kleuren van bijv. het SPS Color Service kleurmengsysteem. Voor een optimale dekking gebruikt u SPS Voorkwarts in een kleur die is afgestemd op de kleur van de eindlaag.

Verwerking:
Vooraf emmers onderling vermengen in een kuip en goed mixen voor gebruik. Eventueel verdunnen met max. 5% water. Gelijkmatig op korreldikte aanbrengen met een RVS spaan. Daarna met een kunststof spaan structureren met een draaiende beweging tot een structuur met groefjes ontstaat. Structureren met een kunststof spaan in verticale bewegingen geeft een boomschorseffect. Tijdens het structureren overtollig slib aan de kunststof spaan regelmatig verwijderen.

Verbruik:
2 mm Middel: ca. 2,5 kg/m²
3 mm Grof: ca. 3 kg/m²

Het opgegeven rendement is theoretisch. Het werkelijke verbruik is afhankelijk van de aard en de structuur van de ondergrond en de verwerkingsmethode.

Droogtijd bij 23°C en rel. vochtigheid 65%:
Droog na ca. 6 uur. Uitgehard na enkele dagen. Variaties in temperatuur, luchtvochtigheid enz. beïnvloeden de droogtijd.

SYSTEMEN

Algemeen:
De ondergrond dient glad en vlak te zijn. De ondergrond dient bovendien draagkrachtig, volledig afgebonden, schoon, droog, stof- en vetvrij te zijn. Scheuren en barsten repareren. Loszittende en onstabiele lagen verwijderen en/of herstellen.

Nieuwe, onbehandelde ondergronden
– Sterk zuigende ondergronden geheel voorbehandelen met Voorkwarts.
– Stabiele draagkrachtige ondergrond voorstrijken met Voorkwarts.

Bestaande draagkrachtige ondergronden:
– Ondergrond reinigen.
– Gestructureerde ondergrond glad en vlak zetten.
– Stabiele draagkrachtige ondergrond voorstrijken met Voorkwarts.